Ο Παραμυθάς γράφει τη δική του ιστορία. Ο Ίαν Μακέι όμως είναι ο ίδιος μια ιστορία.

Αυτός ο αντισυμβατικός ντετέκτιβ, ένας ρομαντικός αντι-ήρωας είναι ο πρωταγωνιστής του βιβλίου.

Διανύει την 3η δεκαετία της ζωής του, αν και ο ίδιος σιχαίνεται να μετράει χρόνια. Ζει μόνιμα στην οδό Μόρισον του Εδιμβούργου. Άγαμος, χωρίς παιδιά, κυνηγά τον αληθινό έρωτα απ’ του οποίου τη φωτιά έχει καεί. Μόνιμο τραύμα του, η Σιμπόν Φόλκς.

Ψυχαναγκαστικά τελειομανής και διεστραμμένα ευφυής, ο Ίαν, ξεχώριζε τόσο στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου όπου σπούδαζε, όσο και στην Αστυνομική Ακαδημία του FBI, απ’ όπου αποφοίτησε. Η ικανότητα του να φέρνει εις πέρας δύσκολες αποστολές και η διεισδυτική του ματιά , αναγνωρίστηκαν από πολύ νωρίς, όταν το FBI του προσφέρει μια κομβική θέση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Νέας Υόρκης.


Οι άνδρες τον μισούν για την αλαζονεία του, οι γυναίκες τον λατρεύουν και εθίζονται στη γοητεία του. Κανείς όμως δεν μπαίνει εύκολα στη ζωή του, ούτε και βγαίνει φυσικά.


Η ευφυΐα του καταντά συχνά ενοχλητική και το χιούμορ του τραυματίζει. Ξέρει να μεταφράζει καλά τις ανθρώπινες συμπεριφορές, μα η δαιμόνια διαίσθησή του τον κάνει ασυνεπή στους κανόνες. Για τους άλλους ένας απόμακρος μεγαλομανής. Για τον ίδιο άμυνα και απόφαση να δημιουργεί συνειδητά αποστάσεις. Γι’ αυτό έχει ορκισμένους φίλους και σκληροπυρηνικούς εχθρούς.


Ο Ίαν Μακέι αγαπάει τη ρουτίνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά συχνά την παραβιάζει.
Αγαπάει τον ύπνο, μέσα απ’ τον οποίο εξιχνιάζει τις υποθέσεις του, απλώς συχνά τον χάνει.
Αγαπάει το Caramel Macciato, αλλά το βρίσκει πολύ γλυκό.
Αγαπάει τις αστυνομικές σειρές, μα και το instagram.
Αγαπάει τους Red Hot Chilli Peppers, αν και κάποτε τους βρίσκει υπερβολικά ροκ.
Αγαπάει τη Γυμναστική. Όχι, αυτή δεν την αγαπάει καθόλου. Απλά εξαναγκάζεται.
Αγαπάει το σεξ, αν και μπορεί και χωρίς αυτό.
Αγαπάει τη μοναξιά, αλλά δεν την αντέχει.
Αγαπάει ΜΟΝΟ τον εαυτό του. Και τη Σιμπόν, πάνω απ’ όλα.
Ο Ίαν Μακέι αγαπάει τις αντιθέσεις.
Ο Ίαν Μακέι είναι ο ίδιος μια αντίθεση.


Η προσπάθεια του να βάλει τη ζωή του σε τάξη τον οδηγεί μονίμως σε αταξία.

Όπως και να το δεις, ο Ίαν Μακέι δεν θα περάσει καθόλου απαρατήρητος. Γιατί αγαπάς να τον μισείς και αντίστροφα. Και ο ίδιος το διασκεδάζει.

Το βιβλίο “Ο Παραμυθάς” κυκλοφορεί σε Ελλάδα και Κύπρο από τις εκδόσεις Ελκυστής. Προμηθευτείτε το:

Ελλάδα: σε όλα τα βιβλιοπωλεία Ιανός και Πρωτοπορία καθώς και στο eshop του Ελκυστή: https://elkistis.gr/product/%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%85%ce%b8%ce%ac%cf%82/

Κύπρος: σε όλα τα βιβλιοπωλεία Πάργα σε όλη την Κύπρο και διαδικτυακά από το www.giannispapoulis.net με παράδοση σε όλα τα ACS couriers.

Leave a Comment